ru uk en
Ремонт Ниссан Интерстар, Примастар, NV300, NV400, сто

<<< ПОДПИШИСЬ НА НОВОСТИ >>>

19:50
ПНВТ. ТНВД. Ремонт Рено Мастер та Рено Трафік Київ. Янтарна 7/5


Цей вузол, пнвт, встановлюється переважно на силові агрегати, рено мастер 2,3 та трафік 1,6, що працюють на дизельному паливі . Паливна рідина повинна подаватися з певним тиском на форсунки. В іншому випадку вони не відчинятимуться і впорскування буде. Отже, ТНВД на рено мастер чи рено трафік,  це насос високого тиску для палива. У його завдання входитиме не тільки подача горючої рідини у форсунки, а й нагнітання її до тиску в межах 500-1400 бар.

Цей узел працює через муфту випередження, щоб на момент упорскування в системі був необхідний тиск для відкриття форсунок. Для кращого розуміння того, що таке VE ТНВД на дизелі, розглянемо його компоненти. Він складається з наступних деталей:

1 корпус пристрою;

2 муфти випередження;

3 привідний вал;

4 регулятор подачі палива;

5 насос підкачування рідини;

6 плунжерні клапани;

7 нагнітальні клапани;

 

Принцип роботи ПНВТ, ТНВД полягає в тому, що штовхач змушує рухатися плунжер. Він піднімається та перекриває впускний канал, за рахунок чого витісняється паливо через нагнітальний клапан на форсунки. Надлишки рідини повертаються через спеціальні канали конструкції плунжера та зливаються у паливний бак. Коли оборотна пружина опускає його у вихідне положення, відкривається впускний канал і знову повторюється.

Поломки паливної помпи

Паливо низької якості
Така горюча рідина містить багато смол, механічних часток та різних парафінів. Вони знижують мастильні властивості дизельного палива, що негативно впливає на всі рухомі частини пристрою. Якщо через погане паливо виникає несправність ПНВТ, ТНВД, симптоми полягають у зниженні тиску в паливній системі, оскільки деталі з пошкодженнями не можуть забезпечити повноцінну роботу помпи.

Несправність ПНВТ, ТНВД
Штовхач працює за рахунок кулачка розподільчого валу впускних клапанів, штовхаючи плунжер насоса, помпи. Вироблення, пошкодження площини штовхача призводить до пізньої реакції плунжера. Тому симптоми несправності штовхача ТНВД полягають у запізнюванні упорскування палива та, відповідно, у потроїнні силового агрегату.

Як перевірити ПНВТ, ТНВД
Якщо виникають проблеми з ПОМПОЮ, НАСОСОМ високого тиску, не рекомендується його діагностика в домашніх умовах. На СТО є спец стенд, який дасть точну оцінку стану ПНВТ. Виконуючи діагностику в домашніх умовах, не маючи досвіду, можлива навіть така ситуація, коли власник авто переплутав трубки на ПНВТ, ТНВД при збиранні. Через це паливна система працювати не буде. Також встановлення пристрою за мітками вимагає навичок та знань.

Прикрепления: Картинка 1
Категория: Ремонт микроавтобусов Nissan | Просмотров: 79 | Добавил: renomaster | Рейтинг: 5.0/1

Всего комментариев: 0
avatar